Michael Kongehl. (1660)
Portret w owalu oparty o postument,z kartuszem wypełnionym łacińską inskrypcją, przedstawiający Michaela Kongehl, znanego pod pseudonimem Prutenio - niemieckiego poetę i dramaturga okresu baroku oraz burmistrza Knipawy. Portretowany w półpostaci, zwrocony lekko w prawo, w prawej dłoni trzyma kwiat.