Das Kloster Oliva bei Danzig - Assmus, Robert (1837-1904). ([Niemcy], 1870)
Przedstawia widok na kościół i klasztor cystersów w Oliwie z dwoma mnichami na pierwszym planie.
U dołu pod kompozycją drukowany tytuł - podpis.
Na odwrocie zadruk gazetowy w języku niemieckim.
Miejsce powstania według języka i tematu.
Data powstania według tematu i techniki.
Keywords: Grafika -- Niemcy -- 19 w; Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce