Klosterschule Rossleben. - Eduard Pietzsch & Comp. ([Drezno] : [Eduard Pietzsch und Comp], 1842)
Przedstawia panoramiczny widok na Klosterschule Roßleben, obecnie gimnazjum.
Pod polem kompozycji pośrodku tytuł, po prawej: B.II., a po lewej: III.7. Ilustracja drukowana w Borussia. Museum für Preußische Vaterlandskunde Bd. 3 (1842), Lief. 7.
Data, wydawca i miejsce wydania na podstawie odnośnika bibliograficznego.
https://www.bibliotekacyfrowa.pl 27.05.2025
Keywords: Panorama (widok); Szkolnictwo zakonne; Szkoły (budynki); Roßleben-Wiehe (Niemcy); Grafika niemiecka; Litografia