W kręgu wileńskiego klasycyzmu / katalog wystawy przygotowany pod kierunkiem Elżbiety Charazińskiej i Ryszarda Bobrowa ; [aut. katalogu Rasa Adomaitiené et al.]. - Adomaitienė, Rasa (Muzeum Narodowe, 2000)
Katalog wystawy poświęconej pamięci prof. Stanisława Lorenza: Muzeum Narodowe w Warszawie, grudzień 1999 - styczeń 2000 ; Lietuvos Dail@`es Muziejus w Wilnie, marzec - wrzesień 2000.