Włodzimierz Jan Zakrzewski : punkty odniesienia = points of reference / [aut. Dorota Monkiewicz et al. ; red. nauk. katalogu Joanna Torchała ; tł. Ian Firla et al.]. - Monkiewicz, Dorota (1961- ).; Firla, Ian (1970- ). (Muzeum im. Xawerego Dunikowskiego, Oddział Muzeum Narodowego w Warszawie, 2000)
Katalog wystawy: Muzeum im. Xawerego Dunikowskiego w Królikarni, 2000.