[Kościół Mariacki w Gdańsku] - Spiess, Otto Wolfgang (1893-1931).; Bodenstein und Miehlke (Gdańsk). (Danzig, Bodenstein & Miehlke, 1910)
Przedstawia widok bryły Kościoła Mariackiego w Gdańsku i dachy okolicznych domów.
Tytuł nadany przez katalogera.
Data według działalności autora i drukarni.
W prawym dolnym rogu kompozycji sygnatura autora: Otto Wolfgang Spiess. Pod kompozycją sygnatura drukarni i informacja o autorze: Druck Bodenstein & Miehlke, Danzig, Orig. Steinzeichnung von Otto Wolf. Spiess.
Keywords: Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce