Ten Inny - Kapuściński, Ryszard (1932-2007).; Społeczny Instytut Wydawniczy Znak. (Kraków : Społeczny Instytut Wydawniczy Znak, 2006)
Zbiór wykładów wygłoszonych w Instytucie Nauk o Człowieku w Wiedniu (2004), na Międzynarodowym Sympozjum Pisarzy w Grazu (1990), w Wyższej Szkole Europejskiej w Krakowie (2003) i na Uniwersytecie Jagiellońskim (2004).
Keywords: Inny (filozofia).; Inność (filozofia).