Kościół N. P. Maryi po zniszczeniu, widok z ul. Świętojańskiej - Lelewicz, Kazimierz (1896-1986). ([Gdańsk], 1945)
Przedstawia Kościół Mariacki po zniszczeniach wojennych, widok od płn.-zach. z ul. Świętojańskiej. Na pierwszym planie ruiny kamienic przy ul. Świętojańskiej i Szerokiej, 1945 r.
Tyt. zdjęcia nadany przez fotografa na rewersie.
Na awersie naklejony podpis: "Kościół NP Marii".
Keywords: Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Bazylika Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny (Gdańsk, Polska) -- 1945-1970 -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- fotografie