Noc Listopadowa - Stanisław Wyspiański - Tyrowicz, Ludwik (1901-1958).; Robotnicza Spółdzielnia Wydawnicza "Prasa". ([Miejsce nieznane] : [Wydawca nieznany], 1956)
Plakat przedstawia ułana odwróconego tyłem do widza, patrzącego na pomnik króla Jana III Sobieskiego, znajdujący się na mostku Łazienek Królewskich.
Sygnowany w obrebie kompozycji L. Tyrowicz.
Na plakacie dodatkowe informacje: Odznaczony orderem "Sztandar Pracy" II kl. Państwowy Teatr Nowy. Inscenizacja i reżyseria: Kazimierz Dejmek. Scenografia: Józef Rachwalski, plastyka ruchu: Janina Mieczyńska, muzyka: Tadeusz Paciorkiewicz, asystent reżysera: Krystyna Feldman.
Data na podstawie: http://encyklopediateatru.pl/przedstawienie/29129/noc-listopadowa.
U dołu z prawej: RSW "Prasa" Łódź.
Keywords: Teatr Nowy (Łódź) -- plakaty; Plakaty -- 1945-.