To za dużo dla mnie / Darko Cvijetić ; z serbskiego przełożyła Dorota Jovanka Ćirlić. - Cvijetić, Darko (1968- ) (Noir sur Blanc, 2026)
Książka "To za dużo dla mnie" autorstwa Darko Cvijetića to poruszająca powieść, która bada skutki wojny w Bośni i Hercegowinie oraz jej wpływ na życie jednostek i społeczności. Powieść ukazuje głębokie emocje, zmagania z sumieniem oraz próbę odnalezienia sensu w świecie pełnym nienawiści i cierpienia. Przez pryzmat osobistych doświadczeń bohaterów, Cvijetić kreśli obraz ludzkiej odporności i potrzeby pojednania.