To za dużo dla mnie - Cvijetić, Darko (1968- ); Ćirlić, Dorota Jovanka (1954- ); Éditions Noir sur Blanc (Warszawa : Noir sur Blanc, 2026)
Książka "To za dużo dla mnie" autorstwa Darko Cvijetića to poruszająca powieść, która bada skutki wojny w Bośni i Hercegowinie oraz jej wpływ na życie jednostek i społeczności. Powieść ukazuje głębokie emocje, zmagania z sumieniem oraz próbę odnalezienia sensu w świecie pełnym nienawiści i cierpienia. Przez pryzmat osobistych doświadczeń bohaterów, Cvijetić kreśli obraz ludzkiej odporności i potrzeby pojednania.
The book "To za dużo dla mnie" by Darko Cvijetić is a poignant novel exploring the aftermath of the Bosnian War and its impact on individuals and communities. The novel delves into deep emotions, struggles with conscience, and the search for meaning in a world filled with hatred and suffering. Through the personal experiences of its characters, Cvijetić paints a picture of human resilience and the need for reconciliation.
Książka dostępna także jako audiobook i e-book.
Część danych w tym opisie bibliograficznym została wygenerowana z zastosowaniem sztucznej inteligencji
Keywords: 1901-2000; 1989-2000; 2001-; Dziewczęta; Nienawiść; Skazany; Sumienie; Trauma pokoleniowa; Wojna w Bośni i Hercegowinie (1991-1995); Zbrodniarze wojenni; Haga (Holandia); Prijedor (Bośnia i Hercegowina, Republika Serbska ; okolice); Powieść