[Długi Targ z Ratuszem i Dworem Artusa od strony Zielonej Bramy] - Hellingrath, Berthold (1877-1954). ([Gdańsk, 1921)
Widok na Długi Targ w Gdańsku, z bezlistnymi drzewami.
Tyt. nadany przez katalogującego. Miejsce wyd. na podst. życiorysu artysty. Datowanie na podst. katalogu twórczości artysty.
Twórczośc Bertholda Frantza Hellingratha (1877-1954) w zbiorach polskich, Gdańsk 2007
Keywords: Dwór Artusa (Gdańsk, Polska) -- 20 w; Ratusz Głównego Miasta (Gdańsk, Polska) -- w sztuce