Ex Libris Wł. Stachowskiego / Waław Boratyński. - Boratyński, Wacław (1909-1939) (1935)
W obramowaniu, na pierwszym planie księgi obgryzane przez myszy w tle za pajęczyną zbroja rycerska i stosy książek, u góry napis: Ex Libris, u dołu Wł. Stachowskiego, sygnatyra artysty inicjały W-B i data na ramce.