[Kościół pw. Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny w Kartuzach] - Borowski, Jan (1890-1966). ([Kartuzy], 1948)
Przedstawia Kościół pw. Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny w Kartuzach.
Tytuł nadany przez katalogującego według treści kompozycji.
Autor na podstawie przedstawienia i analogii.
W prawym dolnym rogu kompozycji ołówkiem miejsce i data: Kartuzy 30 III 48.
Keywords: Kartuzy (Polska) -- zabytki; Pomorze (region) -- w sztuce