Ze Zbiorów D-ra Stefana Rygla / HK. - Kupreânov, Nikolaj Nikolaevič (1894-1933) (1922)
Przestawia Michała Archanioła unoszącego się nad dachem katedry, w hełmie na głowie i z mieczem w jednej ręce, w drugiej trzyma plik zadrukowanych kart. U góry z lewej strony napis: Ze Zbiorów D-ra Stefana Rygla. Sygn. aut. w obrębie kompoz.