[Statek szkoleniowy "Edward Dembowski"] / fotografia W. Amerski. - Amerski, Włodzimierz (Miesięczna Kronika Fotograficzna. Województwo Gdańskie, 1979)
Przedstawia dziób statku szkoleniowego"Edward Dembowski" zacumowanego przy nabrzeżu w Gdyni, luty 1979 r.