Ex Libris Tadeusz Pietrykowski : Qui Scit Scientia Scienti Est Proximus / BS. - Sieracki, Bernard (1930)
W obramowaniu przedstawia mnicha przy pulpicie z otwartą książką, przed nim stoi diabeł z nagą kobietą, na pierwszym planie otwarta księga z sentencją: Qui Scit Scientia Scienti Est Proximus. Napis u góry Ex Libris, u dołu: Tadeusz Pietrykowski. Sygn. aut. w obrębie kompoz.