Ex Libris Nelly Brodmann Herm. R. C. Hierzel. - Hirzel, Hermann Robert Catumby (1864-1939) (1898)
W ozdobnym secesyjnym obramowaniu widok parku z posągiem, niżej lira i napis: Ex Libris Nelly Brodmann. Sygnatura aut.: Herm R. C. Hirzel, data: 1898 i nr dzieła 28 w obrębie kompoz.