Ex Libris Nelly Brodmann - Hirzel, Hermann Robert Catumby (1864-1939).; Brodmann, Nelly (1863-po1903). ([S. l.], 1898)
W ozdobnym secesyjnym obramowaniu widok parku z posągiem, niżej lira i napis: Ex Libris Nelly Brodmann. Sygnatura aut.: Herm R. C. Hirzel, data: 1898 i nr dzieła 28 w obrębie kompoz.
Keywords: Ekslibrisy -- Niemcy -- 1870-1914.