Pedagogika fortepianowa : materiały pokonferencyjne - Kubica-Skarbowska, Maria; Uniwersytet Śląski (Katowice). Wydawnictwo (Katowice : Wydaw. Uniwersytetu Śląskiego, 1997)
I konferencja naukowo-artystyczna nt. "Pedagogika fortepianowa", zorganizowana 29 listopada 1995 przez Zakład Dydaktyki Instrumentalnej należący do Instytutu Pedagogiki Muzycznej w Filii Uniwersytetu Śląskiego w Cieszynie.
Bibliogr. po niektórych artykułach.
Streszcz. ang., fr.
Keywords: Pedagogika -- 20 w. -- konferencje; Kształcenie zawodowe -- aspekt psychologiczny; Kształcenie zawodowe młodzieży -- Polska -- 1990- -- konferencje; Kształcenie zawodowe -- studia i nauczanie -- Polska; Edukacja; Nauczanie -- konferencje; Muzyka -- studia i nauczanie