Ex Libris Jun Bordas Ferenc Bordás. - Bordás, Ferenc (1911-1982) (1981)
Przedstawia arenę cyrkową ze słoniem, małpą na linie oraz żonglerem, treserem, muzykiem i klaunem. Wzdłuż lewej i górnej krawędzi napis: Ex Libris Jun Bordas Ferenc.