Sieci inteligentne jako element bezpieczeństwa elektroenergetycznego / Jacek Malko, Henryk Wojciechowski. - Malko, Jacek (1937-2015)
Bardziej inteligentne domy, bardziej inteligentni konsumenci, efektywność energetyczna i sieci inteligentne - przykłady problemów, sieć następnej generacji, inteligentne mikrosieci - konieczność zmian w infrastrukturze sieciowej.