Sieci inteligentne jako element bezpieczeństwa elektroenergetycznego - Malko, Jacek (1937-2015).; Wojciechowski, Henryk (energetyka). (2018)
Bardziej inteligentne domy, bardziej inteligentni konsumenci, efektywność energetyczna i sieci inteligentne - przykłady problemów, sieć następnej generacji, inteligentne mikrosieci - konieczność zmian w infrastrukturze sieciowej.
Tytuł nagłówkowy.
Zawiera ilustracje.
Bibliografia na stronach 139-140.
Streszczenie polskie i angielskie.