Ex Libris J. Mercier - Dolatowski, Zbigniew (1927-2001).; Mercier, Jocelyn (1926-2006). ([S.l.], 1960)
Przedstawia okręt na falach z wydętym żaglem, niżej napis: Ex Libris, pod nim syrenka warszawska i napis: J. Mercier. Sygn. aut. w obrębie kompoz. Pod wyobrażeniem ołówkiem nazwisko aut. i data.
Keywords: Ekslibrisy artystów; Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1970.