Ex Libris Tadeusza Urbańskiego / R. M. - Mękicki, Rudolf (1887-1942) (1939)
Wdok przez bramę obronną na panoramę Lwowa, u dołu napis: Ex Libris Tadeusza Urbańskiego. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.