Ex Libris Tadeusza Urbańskiego - Mękicki, Rudolf (1887-1942).; Urbański, Tadeusz (1901-1985). (1939)
Wdok przez bramę obronną na panoramę Lwowa, u dołu napis: Ex Libris Tadeusza Urbańskiego. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko artysty, nazwa techniki graficznej i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1900-1945.