Natio Polona : le università in Italia e in Polonia (secc. XIII-XX) : mostra documentaria = Uniwersytety w Polsce i we Włoszech (wieki XIII-XX) : wystawa archiwalna / [red. Ludwik Łysiak et al. ; progetto graf. e ricerche iconografiche Gianluca Pistelli ; trad. Agnieszka Teresa Turek] ; Ministero Beni Culturali e Ambientali. Ufficio Centrale Beni Archivistici ; Naczelna Dyrekcja Archiwów Państwowych. - Pistelli, Gianluca; Turek, Agnieszka (s.n.], 1990)
Katalog z wystawy zorganizowanej w Polsce w 1990 i we Włoszech w 1991 r.