Natio Polona : le università in Italia e in Polonia (secc. XIII-XX) : mostra documentaria = Uniwersytety w Polsce i we Włoszech (wieki XIII-XX) : wystawa archiwalna - Łysiak, Ludwik (1923-2002).; Pistelli, Gianluca; Turek, Agnieszka; Włochy. Ministero peri Beni Culturali e Ambientali. Ufficio Centrale per i Beni Archivistici; Naczelna Dyrekcja Archiwów Państwowych (Warszawa). ([S.l. : s.n.], 1990)
Katalog z wystawy zorganizowanej w Polsce w 1990 i we Włoszech w 1991 r.
Tekst w jęz. wł. i pol.
Keywords: Uniwersytety i uczelnie -- Polska -- katalogi wystaw; Uniwersytety i uczelnie -- Włochy -- katalogi wystaw; Polska -- stosunki -- Włochy -- katalogi wystaw; Włochy -- stosunki -- Polska -- katalogi wystaw