Moneta kolekcjonerska 10 złotych 1996 40. rocznica wydarzeń poznańskich 1956 r. (Mennica Państwowa, 1996)
Moneta. Awers: Orzeł w koronie, przy łapach data: 19-96, wokoło napis: Rzeczpospolita Polska 10 Zł 10. Rewers: Na tle tłumu manifestantów napis: 40 Rocznica Wydarzeń Poznańskich Czerwiec 1956.