Moneta kolekcjonerska 10 złotych 1996 40. rocznica wydarzeń poznańskich 1956 r. - Mennica Państwowa (Warszawa). (Warszawa : Mennica Państwowa, 1996)
Moneta. Awers: Orzeł w koronie, przy łapach data: 19-96, wokoło napis: Rzeczpospolita Polska 10 Zł 10. Rewers: Na tle tłumu manifestantów napis: 40 Rocznica Wydarzeń Poznańskich Czerwiec 1956.
Keywords: 1901-2000; 1989-2000; Monety; Polska; Obiekty trójwymiarowe