Fiodor Dostojewski - Zbrodnia i kara = (Priestuplenije i nakazanije) / Teatr Wybrzeże. (Teatr Wybrzeże, 1958)
Program teatralny premiery w Teatrze Wielkim w Gdańsku 6.12.1958 r. Adaptacja, inscenizacja i reżyseria: Zygmunt Hübner, scenografia: Ali Bunsch.