Fiodor Dostojewski - Zbrodnia i kara = (Priestuplenije i nakazanije) - Teatr Wybrzeże (Gdańsk). (Gdańsk : Teatr Wybrzeże, 1958)
Program teatralny premiery w Teatrze Wielkim w Gdańsku 6.12.1958 r. Adaptacja, inscenizacja i reżyseria: Zygmunt Hübner, scenografia: Ali Bunsch.
Keywords: Teatr "Wybrzeże" (Gdańsk); Teatr Wybrzeże (Gdańsk) -- programy; Program teatralny; Programy teatralne -- Polska -- Gdańsk -- 1945-1970.; Druki ulotne -- Polska -- Gdańsk -- 1945-1970.