E. L. Tadeusza Kurpaskiego : K. Szymanowski Harnasie Exlibris XVII Congr. Intern. Del L'Exlibris Lugano 1978 / Andrzej Buchaniec. - Buchaniec, Andrzej (1944- ). (1978)
W obramowaniu tańczący przy ognisku dwaj zbójnicy, u dołu po lewej stronie drewniany kościólek. Wzdłuż krawędzi napis: K. Szymanowski Harnasie, Exlibris XVII Congr. Intern. Del L'Exlibris Lugano 1978, E. L. Tadeusza. Kurpaskiego.