Ex Libris Dr. Karl Johannes Schwarz / [E. Amandus Dier]. - Dier, Erhard Amadeus (1893-1969) ([wydawca nieznany], 1969)
Nagi mężczyzna klęczący na książkach wznosi ręce do wschodzącego zza gór słońca. U dołu między dwiema sowami owalna tabliczka z napisem: Ex Libris Dr. Karl Johannes Schwarz.