Ex Libris Dr. Karl Johannes Schwarz - Dier, Erhard Amadeus (1893-1969).; Schwarz, Karl Johannes ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1969)
Nagi mężczyzna klęczący na książkach wznosi ręce do wschodzącego zza gór słońca. U dołu między dwiema sowami owalna tabliczka z napisem: Ex Libris Dr. Karl Johannes Schwarz.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko artysty, data według działalności autora.
Keywords: Ekslibrisy lekarzy; Ekslibrisy -- Austria -- 1945-1990.