Medal. Papież Jan Paweł II w kolegiacie św. Anny w Krakowie. - Mennica Państwowa (Warszawa). ([Warszawa] : [Mennica Państwowa], 1997)
Medal. Na awersie: dwa profile Jana Pawła II i św. Jana Kantego, u dołu napis: Joannes Paulus PP. II In Ecclesia Collegiata s. Annae. Cracoviae 8VI1997. Na rewersie: widok Kościoła św. Anny w Krakowie, niżej data: MCMXC-MCMXCVII i herb papieski, w otoku napis: Ecclesia Collegiata S. Annae Cracoviae Renovanda Renovata.
Medal upamiętniający wizytę Jana Pawła II w kolegiacie (odnowionej w latach 1990-1997) i spotkanie z przedstawicielami świata nauki.
Tytuł nadany przez katalogującego na podstawie inskrypcji na medalu.
Miejsce wydania według siedziby emitenta.
Nazwa wydawcy na podstawie działalności emitenta.
Data wzięta z inskrypcji na medalu.
Keywords: Jan Paweł -- II -- (papież ; -- 1920-2005); 1989-2000; 1901-2000; Medale; Polska; Obiekty trójwymiarowe