[Ekslibris] P. M. Poznań - Olejniczak, Jan (1920-1994).; Michałowski, Przemysław (1913-1999). (Poznań, 1952)
Przedstawia stylizowaną łódkę, na której są ustawione jedna nad drugą litery P. M., przecięte napisem: Poznań.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko aut., miejsce, data i technika graf. oraz dedykacja: "dla Przemysława Michałowskiego".
Dostępne również w postaci elektronicznej.