Ex Libris Leonarda Bąk-Leszczyńskiego - Jakubowski, Wojciech (1929-2024).; Bąk-Leszczyński, Leonard (1946-1985). ([Gdynia, 1984)
Wśród bogatych labrów z akantu herb Abdank, niżej trzy tarcze z herbami: Gdańska, Frankfurtu nad Menem i niezidentyfikowanym herbem. U góry napis: Que Lesczyńskiorum Genus Ignorat Poloniam Ignorat, u dołu z lewej strony napis: Ex Libris Leonarda Bąk-Leszczyńskiego. Sygn. aut. w obrębie kompoz. Pod wyciskiem płyty ołówkiem autograf aut.
Miejsce wg działalności aut., data wg bibliogr.
Wojciech Jakubowski Illustriertes Werkverzeichnis der Exlibris 1953-1998, Fredrikshavn 1999