Gyula Illyés - Doskonali = Tiszták / Teatr Wybrzeże. (Teatr Wybrzeże, 1972)
Program teatralny premiery 24.06.1972 r. w Teatrze na Targu Węglowym w Gdańsku. Reżyseria: Marek Okopiński, dekoracje: Jadwiga Pożakowska, kostiumy: Bruno Sobczak.