M. Joh. Chr. Maennling Berolst Siles. - A.H. (16..-17..). ([Niemcy], 1723)
Przedstawia portret w półpostaci Johann Christoph Männling (1658-1723).
W polu kompozycji wokół portretu tytuł: M. Joh. Chr. Maennling Berolst Siles. P.L.C. Illust Teut Soc Consors P. T. Past. T. Augustin. Diacon. Iohann Stargard Nat. A. MDCLVIII. D. XIV. Octob.
U dołu w polu kompozycji w narożnikach sygnatury autora i autora wzoru: G. Köbitz pinx., A. H. sculp.
Czas i miejsce powstania na podstawie tematu, techniki i biografii portretowanego.
Keywords: Grafika -- Niemcy -- 18 w