Stanisław Goszczurny - Przyszedłem Pana zabić : dramat / Teatr Wybrzeże. (Teatr Wybrzeże, 1969)
Program teatralny premiery 1.09.1969 r. na Scenie Kameralnej w Sopocie. Reżyseria: Marek Okopiński, scenografia: Jerzy Krechowicz, muzyka: Janusz Hajdun.