Danzig R. Bahl. - Bahl, Reinhold (1869-1945) (s.n., 1921)
Jesienny, ukazany w wietrzny dzień widok na Długi Targ w Gdańsku, fontannę Neptuna, ratusz i ul. Długą - ujęty z wylotu na Długi Targ ul. Kramarskiej (Kraemergasse). W centrum kompozycji stojące w jednej linii bezlistne drzewa.