Ex Libris Inż. Kazimierza Sadowskiego / Jan Stańda. - Stańda, Jan (1912-1987) (1972)
Kura siedząca na jajkach, napis: Ex Libris Inż. Kazimierza Sadowskiego. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.