Ex Libris Inż. Kazimierza Sadowskiego - Stańda, Jan (1912-1987).; Sadowski, Kazimierz (hydrologia). ([Miejsce nieznane], 1972)
Kura siedząca na jajkach, napis: Ex Libris Inż. Kazimierza Sadowskiego. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.
Na odwrocie ołówkiem symbol techniki graficznej i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1990.