Ex-libris T. Lesznera Dzieła Stefana Żeromskiego / [Stefan Mrożewski]. - Mrożewski, Stefan (1894-1975) (1943)
Na tle krajobrazu górskiego ze świerkami przedstawia jelenia z krzyżem między rogami, obok napis: Ex-Libris, u dołu: Dzieła Stefana Żeromskiego T. Lesznera.