Ex libris Biblioteki Miejskiej w Tczewie 1260-1960 / Stanisław Rolicz. - Rolicz, Stanisław (1913-1997) (1960)
W centrum ekslibrisu herb Tczewa, pod nim trzy otwarte księgi i data upamiętniająca 700-lecie miasta Tczewa. Z lewej strony spichlerz z XIII wieku, a z prawej kościół podominikański św. Stanisława Kostki i wieża ciśnień. Kompozycja otoczona u dołu szarfą z napisem: "Biblioteki Miejskiej w Tczewie".