Hier zeichnet man die Kriegsanleihe : Schluß: Dienstag, den 20. Novemeber - Bernhard, Lucian (1883-1972). (Berlin : Ver. Kunstinstitute A.G., vorm. Otto Troitzsch, 1917)
Afisz pochodzący z punktu, w którym można było kupić obligacje wojenne.
Rok wyd. ustalono na podst. katalogu historycznego GD PAN.
Keywords: Wojna światowa (1914-1918) -- plakaty