Aussicht aus einem der Fenster des Hauses Langgasse A. L. RANDT. - Randt, August Lobegott (1794-1859) (1856)
Przedstawia widok na Bramę Długouliczną (Złotą) w Gdańsku widziany z kamienicy narożnej ulic Długiej i Tkackiej, wykonany w 1856 r. na podstawie rysunku z natury z 1816 r.