Aerheris et vasti Mensor celebratus Olympi Hunc Vultum Hevelius Magnus et Ora gerit Conscia caelestis dispensans Sidera Mente Grande micat Patriae Sidus & Ipse Suae / Lambertus Visscher. - Vischer, Lambert (ok. 1633-po 1690) (1650)
Przedstawia portret w popiersiu Jana Heweliusza.