Don Kichot - Lam, Władysław (1893-1984). ([Poznań], 1922)
Przedstawia głowę Don Kichota do linii szyi.
Data i miejsce powstania na podstawie cytowanej bibliografii.
Pod polem przedstawienia po prawej, ołówkiem, tytuł: Don Kichot. Po lewej, podpis: Wł. Lam.
Grafika w książce, tece i albumie / Maria Grońska. - Warszawa, 1994
Keywords: Grafika -- Polska -- 1900-1945.; Don Kichot (postać fikcyjna) -- w sztuce